LØRDAG 2. SEPTEMBER 2017

4 x 250 meter stafett åpen klasse 

Tilgjengelige klasser: Mosjon (alle lag stiller i samme klasse).
Alle deltakere på stafettlaget må være født i 2004 eller være eldre. Lagene velger selv hvem man ønsker på de ulike etappene, og sammensetning av kjønn er valgfritt. Man kan stille for offisielle klubber, bedriftsidrettslag eller man kan lage egne navn på stafettlaget - men alle deltakere må ha gyldig lisens (se lengre ned på siden om "Lisens og forsikring"). Dersom man ønsker å lage et eget navn for stafettlaget må offisiell klubbtilhørighet og forbund pr utøver oppgis ved påmelding dersom man er medlem i en klubb.
VEKSLING MELLOM ETAPPENE MED "HIGH-FIVE" OVER VANNET. 
 

250 meter

Tilgjengelige klasser: Barn (10-12 år), Ungdom, Junior, Mosjon.
 

500 og 1000 meter

Tilgjengelige klasser: Ungdom, Junior, Mosjon.
 

3000 meter 

Tilgjengelige klasser: Junior, Mosjon, Elite.
 

5000 meter 

Tilgjengelige klasser: Elite.
OBS! Cut-off ved siste runding settes til 90 minutter etter start (dvs. at man må ha påbegynt sin siste runde innen 90 minutter etter start, og man må avslutte løpet).
 
Kart over løypene: Velg "Kart over banen" fra menyen.
 
Se lengre ned på siden for informasjon om de ulike klassene.
 
Deltakerne på de ulike distansene vil skilles med forskjellige farger på badehettene. 
 
 
 

Start og målgang

Start og målgang for alle øvelsene er Speidermarka i nærheten av Stavanger Roklubb ved Stokkavannet.
 
Kart over løypene: Velg "Kart over banen" fra menyen
 

Tidsplan Stavanger Open Water lørdag 2. september 2017

Kl 12.00 - 4x250 stafett åpen klasse
Kl 12.20 - 250 meter 
Kl 12.30 - 500 meter 
Kl 12.45 - 1000 meter 
Kl 13.15 - 3000/5000 meter
Ferdig ca kl 15.00

Vi gjør oppmerksom på at tidsplanen er tentativ og kan bli endret, så vær ute i god tid!

 

Oversikt over tilgjengelige klasser

Barn 10-12 år (født 2005 - 2007)

De som deltar i barneklassen forventes å kunne svømme minimum 500 meter i basseng uten stopp - og med god teknikk. Resultatene for barneklassen vil ikke rangeres, men kun oppgi oppnådd tid.
 

Ungdom 13-15 år (født 2002 – 2004)

Ungdomsklassen kan ikke stille i elite-, eller mosjonsklassen.
 

Junior 16-19 år (født 1998-2001)

Juniorklassen kan velge å heller stille i eliteklassen.
 

Elite

Åpen konkurranseklasse hvor alle konkurrerer mot alle uavhengig av alder (ikke åpen for ungdomsklassen). Det er ikke noen spesielle nivåkrav for å stille i Eliteklassen - ut over det at man må være meget trygg i vann over lange distanser, og i Eliteklassen er det kun én klasse for herrer og én for damer.
 

Mosjon

A: 20-24 år, B: 25-29 år C: 30-34 år, D: 35-39 år, E: 40-44 år, F: 45-49 år, G: 50-54, H: 55-59, osv..
Alderen for klasseinndeling avhenger av alderen til svømmeren pr. 31.12.17.
 

Staffettklasser 

Alle stafettlag uavhengig av alder og sammensetning av kjønn deltar i samme klasse. Man velger selv hvor mange av hvert kjønn laget består av.
OBS! Det er ikke anledning for barn født i 2005-2007 å delta i stafett.
 

Funksjonshemmede

Funksjonshemmede som ønsker å delta kan melde seg på i valgfri klasse som funksjonshemmed, og har anledning å melde seg på sammen med ledsager (ingen påmeldingsavgift for ledsager). Ønsker man å delta i som funksjonshemmed med eller uten ledsager ber vi at påmeldingen tas via mail til post[a]aktivehoder.com. 
 
 

Regler for Stavanger Open Water 

Bruk av våtdrakt gjør det lettere å flyte, samt at man holder varmen. Selvsagt er det tillatt å bruke badebukse eller badedrakt, så sant temperaturen tillater det.  

Temperaturgrenser for våtdrakt: Under 16˚C er våtdrakt obligatorisk, mellom 16˚C og 18˚C anbefales våtdrakt, mellom 18˚C og 23˚C er våtdrakt tillatt. Ved temperatur over 23˚C er våtdrakt ikke tillatt pga risiko for overoppheting.

Alle utøverne får utdelt fargede og nummererte badehetter som må benyttes. Ekstra badehette for å holde varmen (vanlig eller i neopren) er tillatt, bare den utdelte hetten er ytterst. Det er ikke tillatt med hansker, svømmeføtter, snorkel eller annet utstyr som potensielt kan øke svømmehastigheten.

 
Ved dårlig vannkvalitet, for lav vanntemperatur, for få påmeldte eller andre uforutsigbare årsaker forbeholder arrangørern seg retten til å flytte, endre eller avlyse arrangementet. Ved avlysning som følge av force majeure vil påmeldingsavgiften ikke bli refundert.
 

Omkledningsmuligheter

Det er gode garderobefasiliteter med dusj for deltakerne. Arrangøren vil være behjelpelig med å ta vare på tøyet under konkurransen dersom man ønsker det, men deltakerne er selv ansvarlig for eget tøy.
 

Kontaktperson

Spørsmål vedrørende arrangementet: Thor Hesselberg, mobil 4500 3500, post[a]aktivehoder.com.
 

Påmelding

Se egen meny for påmelding.
 

Startkontingent 2017 for Stavanger Open Water

  Til og med 17. aug Fra og med 18. aug
Individuell øvelse 350,- 450,-
Barneklasse 100,- 100,-
Stafett 500,- 500,-

NB! Halv pris fra andre individuelle øvelse!

 
Dersom en utøver deltar på flere individuelle øvelser i Stavanger Open Water og/eller Stavanger Swimrun: full pris på første øvelse, halv pris på resterende øvelser. Denne rabatten kan ikke kombineres med stafett, andre rabatter eller gis andre personer.
 
Startkontingenten innbetales ved påmeldingen via internett, og det tilkommer et adm gebyr på kr 20,- pr øvelse. Ved etteranmelding på stevnedagen kan man betale kontant eller med kort. 
 
Funksjonshemmede bes ta kontakt med arrangøren i god tid på forhånd dersom man ønsker å ha med ledsager i under konkurransen (ledsager er med kostnadsfritt).
 

Premiering

Alle deltakere vil motta deltakermedaljer etter fullført løp.
 

Mat og drikke

Alle utøverne vil få drikke umiddelbart etter målgang. Det vil også anledning å kjøpe mat og drikke.
 

Lisens, forsikring og klubbtilhørighet

Utøvere som er medlemmer i svømmeklubb tilknyttet Norges Svømmeforbund (NSF) og som har gyldig lisens, vil være forsikret gjennom lisensen under arrangementet.

Deltakere som ikke har gyldig lisens hos NSF tegne en engangsforsikring til kr 50,- ved påmeldingen, og gjelder også alle deltakere på stafett. Engangsforsikringen gjelder kun under selve konkurransedagen, og krever ikke klubbtilhørighet. 

NB! Barn født i 2005-2007 er dekket av NIFs idrettsforsikring for barn.
 
 

Innstillt konkurranse

Ved vanntemperatur lavere enn 15 grader vil stevneledelsen diskutere muligheten for å korte ned distansene eller avlyse konkurransen for å kunne garantere sikkerheten til deltakerne. Dersom konkurransen avlyses vil startkontingenten refunderes, med unntak av kr 150,- for administrative omkostninger.

 

Arrangør

Stavanger Open Water arrangeres av svømmeklubben ROMA.